<![CDATA[MILJØORGANISASJONEN NB NY BØLGE - Blog]]>Wed, 25 Mar 2020 13:38:41 +0100Weebly<![CDATA[Plastic trash has taken over]]>Wed, 24 Apr 2019 09:08:41 GMThttp://nybolge.no/blog/plastic-trash-has-taken-over

We need to reduce our use of plastic. (via World Economic Forum)

]]>
<![CDATA[Forsøpling av havet !]]>Wed, 20 Feb 2019 10:31:02 GMThttp://nybolge.no/blog/forspling-av-havet
Les hele artikkel her !
Store mengder marint avfallStore mengder marint avfall er påvist langs norskekysten og på Svalbard. Materialer som har svært lang nedbrytningstid, som plast, utgjør et spesielt problem.
På verdensbasis er det anslått at mellom 8–12 millioner tonn plast havner i havet hvert år. Selv om vi har begrenset kunnskap om nøyaktig hvor mye avfall som befinner seg i norske havområder, hersker det ingen tvil om at marin forsøpling er et omfattende miljøproblem også i Norge.
]]>
<![CDATA[Plastikk rask er ute av kontroll.]]>Tue, 29 Jan 2019 10:20:12 GMThttp://nybolge.no/blog/plastikk-rask-er-ute-av-kontroll
]]>
<![CDATA[Hvorfor gjør vi ikke det ?]]>Mon, 10 Dec 2018 11:21:46 GMThttp://nybolge.no/blog/hvorfor-gjr-vi-ikke-det]]><![CDATA[Slik ser Oslofjorden ut på bunnen i dag !]]>Tue, 27 Nov 2018 10:00:36 GMThttp://nybolge.no/blog/slik-ser-oslofjorden-ut-pa-bunnen-i-dag
 Vi planla å dykke i et av områdene vi visste det var mye plastsøppel, og i helga valgte vi å fokusere på leker, dykkerutstyr og skosåler. Vi hadde med oss to nett og tok med det vi kunne, men vi kunne ha plukket i dagevis uten å få med oss alt, sier han til Dagbladet.
Les hele saker her !
]]>
<![CDATA[Død hval hadde 1000 plastbiter i magen !]]>Wed, 21 Nov 2018 09:20:56 GMThttp://nybolge.no/blog/dd-hval-hadde-1000-plastbiter-i-magen
Picture
FANT HVAL: Lokalbefolkningen undersøker spermhvalen som skylte i land i Indonesia. Foto: NTB SCANPIX Død hval hadde 1000 plastbiter i magen En spermhval som skylte opp på land i Indonesia ble funnet med 115 plastkopper, 25 plastposer og to sandaler i magen.
Les hele saken her !

​Det råtnende kadaveret var fullt av store og små plastbiter da det ble funnet naturreservatet Wakatobi i Indonesia. Lokalbefolkningen fant 1000 plastbiter, eller seks kilo, plast i magen, da de undersøkte den døde spermhvalen.
De fant blant annet fire plastflasker, 25 plastposer og to flipflop-sandaler.
«Selv om vi ikke har klart å finne dødsårsaken, er omstendighetene virkelig grusomme», uttalte Dwi Suprapti, koordinator for bevaring av marine arter i WWF Indonesia, til nyhetsbyrået AP.
]]>
<![CDATA[PLASTGJENVINNING I FORANDRING]]>Thu, 15 Nov 2018 09:12:43 GMThttp://nybolge.no/blog/plastgjenvinning-i-forandring
Picture
Plast er et teknisk avansert materiale som krever høy kompetanse gjennom hele kjeden. Stena Recycling fører et tett samarbeid med IAC og har blitt godt kjent med deres utfordringer. Ved hjelp av omfattende kunnskap om materialene kan Stena sørge for at kvaliteten holdes på et høyt nivå, og sikre at restavfallet brukes til andre komponenter innen bilindustrien
Les mere om alternativene..
]]>
<![CDATA[Forskere har for første gang funnet mikroplast i mennesker]]>Wed, 24 Oct 2018 13:28:56 GMThttp://nybolge.no/blog/forskere-har-for-frste-gang-funnet-mikroplast-i-mennesker
Picture
INN I KROPPEN: Mikroplast er allestedsnærværende i hverdagen vår. Forskere mener nå de har bevist at det også har kommet inn i kroppene våre. FOTO: BEAT THE MICROBEAD-KAMPANJEN / NRK (MONTASJE)
Les hele saken her på nrk.no
Åtte forsøkspersoner.
Forskere har studert avføringsprøvene til åtte mennesker fra Finland, Italia, Japan, Nederland, Polen, Russland, Storbritannia og Østerrike.
I prøvene fant forskningsgruppen partikler som hovedsakelig besto av polypropylen (PP) og polyetylentereftalat (PET).

Det er hyppig brukt i plastfilmer og i plastflasker. I tillegg fant forskningsgruppen syv andre mikroplast-typer i avføringsprøvene. Mengdene var heller ikke små:
 • 20 mikroplastpartikler ble funnet per 10 gram avføring.
 • Størrelsen på en partikkel varierte mellom 50 og 500 mikrometer (0.001 mm).
Personlig forventet jeg ikke at hver prøve skulle vise seg positiv. Men vi må være klar over hvor liten prøvestørrelsen er, sier forskningsleder Philipp Schwabl.
]]>
<![CDATA[Plast & Politikk ?]]>Wed, 24 Oct 2018 13:04:38 GMThttp://nybolge.no/blog/plast-politikk
Picture
Plast er et av verdens største miljøproblemer. Det er et så stort problem at flere og flere land innfører forbud mot plast for å bremse plastforbruket. Mange av verdens fattige land har forstått dette, men her i Norge henger vi etter, og vi bruker plast som aldri før.
Les hva vi bør gjøre !

​Vi som er
 miljøagenter skjønner at det nytter å gjøre enkle ting i hverdagen for å påvirke miljøet rundt oss. Noen miljøutfordringer er imidlertid så store at det trengs strengere regler for at folk skal være miljøvennlige. Da er det opp til politikerne å lage lover og regler som kan hindre oss i å skade miljøet. For eksempel må vi betale miljøavgifter for å fly eller kjøre bil, og vi betaler pant på flasker for at flere skal gjenvinne. Men når det kommer til plast har vi fortsatt ingen klare regler for å hindre overforbruket.
]]>
<![CDATA[Påvirker hormonene våre]]>Thu, 18 Oct 2018 09:07:19 GMThttp://nybolge.no/blog/pavirker-hormonene-vare
Plastavfallet inneholder flere typer miljøgifter. Flere av disse stoffene kan påvirke hormonbalansen vår om vi får dem inn i kroppen. De kan redusere fruktbarheten og påvirke sexlyst og læringsevne, og gi oss høyere blodtrykk og øke faren for kreft.
]]>
<![CDATA[Hva mener naturvernforbundet om plast ?]]>Mon, 15 Oct 2018 08:33:29 GMThttp://nybolge.no/blog/hva-mener-naturvernforbundet-om-plast
Lese mere fra Naturvernforbundet HER !
Picture
Hvert år dør store mengder sjøpattedyr, fugler og fisker av plastsøppel. Samtidig går milliarder av mindre plastbiter ut i jordsmonn og hav, spises av dyr og organismer og havner i næringskjeden. Naturvernforbundet jobber nå for å minske plastbruken i hele samfunnet, blant annet gjennom et forbud mot plastposer, avgift på plast og overgang til nedbrytbare materialer.
]]>
<![CDATA[Folkeopplysningen om plastposer !]]>Mon, 15 Oct 2018 08:18:46 GMThttp://nybolge.no/blog/folkeopplysningen-om-plastposer
Se opplysning her !
Picture
Hvert år forbruker vi 1 milliard plastposer i Norge. Mange mener det er altfor mye. Hvor bra for miljøet ville det vært om vi bytter til papirposer? Eller bærenett i bomull?
]]>
<![CDATA[Hva gjør du for å minske plast-forbruket ?]]>Wed, 29 Aug 2018 09:09:50 GMThttp://nybolge.no/blog/hva-gjr-du-for-a-minske-plast-forbruket
 • Hvordan bli en miljø-agent ?                           VIL DU VÆRE MED Å BIDRA ?
 • Historien om mitt plastforbruk.             NB Ny BØLGE sitt formål er å redusere plastproduksjonen.
 • Vil du være med å bidra ?
 •  Vi fremmer produkter og gode løsninger som bidrar til dette.  Vi vil ikke bare prate om utfordringene men faktisk instruere i å bruke produkter som reduserer plast-forbruket.
 • Mikro-plasten er overalt rundt oss i dag. I hav og på land, i elver og vann, i mat og i drikke. Vi tror at det vil hjelpe hvis vi kan fortelle folk at de kan gjøre en forskjell.
 • Det er jo viktig at miljøprodukter virker som de skal. Vi ønsker å samarbeide med leverandører av plast- besparende produkter som kan leveres i prøve pakker, så NB Ny Bølges representanter av unge mennesker på en enkel måte kan fjern-undervise nye brukere, til å forandre på folks gjenbruk-vaner.
 •  Med NB Ny Bølge ønsker vi å oppdatere alle forbrukere at det finnes alternativer som vil hjelpe dem med å gjøre en forskjell.
 • Hvis du ønsker å gjøre en forskjell, har vi her en demonstrasjon på et renholds-produkt som reduserer plast-produksjonen med opptil 90%.
 • Du vil bruke den samme emballasjen om att og om att igjen. Gjenbruk for alles beste.
 • Formål
 • Redusere plastproduksjonen.
 • Vi fremmer produkter og gode løsninger som bidrar til å redusere plast-produksjonen.
 • Fremmer produkter som gir:
 • Mindre plastsøppel Mindre klimagasser
 • Bedre for helsa
 • Bedre for hav og land
 • Alternativer til plast som brytes ned i vann og på land:
 • Gjenbruk
 • Resirkulering Alternativ bruk
]]>
<![CDATA[88 prosent av havoverflaten er forurenset av plast !]]>Wed, 29 Aug 2018 08:51:26 GMThttp://nybolge.no/blog/88-prosent-av-havoverflaten-er-forurenset-av-plast
Picture
Så mye som 88 prosent av havets overflate inneholder plastavfall. Forskere er bekymret for hvordan det påvirker livet i havet og næringskjedene. Masseprodusert plast fra leker, poser, matbeholdere og redskaper finner veien til verdenshavene blant annet gjennom avløp, og strømvirvler i havet fører avfall og vrakgods med seg videre.
Les hele artikkel her .
]]>
<![CDATA[Plast-forurensing]]>Wed, 29 Aug 2018 08:25:50 GMThttp://nybolge.no/blog/plast-forurensing
OPPSUMMERTPlast i havet er et økende miljøproblem. Dersom plastmengden i havet ikke minskes, vil det være mer plast i havet enn fisk i 2050, viser en rapport fra World Economic Forum.
 • 3. august kl. 19:37 Chile vil forby plastposer
  Chile blir det første landet i Latin-Amerika som vil forby kommersiell bruk av plastposer. President Sebastian Pinera sier at landet tar et gigantisk skritt mot å bli renere når de faser ut bruken av plastposer, skriver Sky News.
 • 31. juli kl. 13:19 Utreder forbud mot engangsplast
  Klima- og miljødepartementet ber Miljødirektoratet utrede tiltak for å redusere bruken og miljøkonsekvensene avengangsartikler i plast. – Mye av dette er helt unødvendig plastbruk, og må fases ut, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).
 • 26. juli kl. 09:26 Vil forby unødig engangsplast
  Naturvernforbundet mener regjeringen ikke gjør nok for å bekjempe plastforsøpling. De mener regjeringen bør forby unødvendig engangsplast. – Den enkleste måten å få bukt med problemet er et forbud, sier leder i Naturvernforbundet, Lundeberg til NTB.
 • 18. juli kl. 17:36 Hotellkjede dropper plast-sugerør
  Den amerikanske hotellkjeden Marriot vil kvitte seg med plast-sugerør i alle sine 6500 hoteller verden over, innen neste år. Det skriver CBS. De føyer seg dermed inn i rekken av store selskap som forplikter seg til mindre bruk av engangsplast.
 • 17. juli kl. 13:45 Adidas avskaffer "jomfruplast"
  Sportsutstyr-giganten Adidas forplikter seg til å kun bruke resirkulert plast innen 2024. Det inkluderer polyester, et populært materiale i sportsutstyr fordi det tørker raskt og veier lite. De slutter også med "jomfruplast" i kontorer og butikker.

]]>